El bosc de Haquivaqui és un bon lloc per viure, però els animals petits han de vigilar que els més grossos no se’ls cruspeixin. Claus, el ratolí trapella, i els seus amics tenen por de la guineu Marvin i d’altres depredadors. Però el que fa vessar el got de la paciència és que un bon dia l’eriçó Horaci intenta menjar-se l’àvia ratolineta. És aleshores quan Morten, el ratolí més assenyat, arriba a la conclusió que és l’hora de redactar una nova llei per al bosc. A partir d’ara tots els habitants del bosc seran amics i ningú podrà menjar a cap altre. El cas és que la guineu Marvin encara té gana…
Aquesta entretinguda i bonica història sobre els animals del bosc de Haquivaqui és la suma de dos elements molt llaminers. Per una banda, i en la tradició de les faules més clàssiques, parla d’humans referint-se als animals i proposa un món inventat que anhela la pau i la convivència, on els conflictes es resolen de manera pacífica. Per l’altra banda, la minuciositat de la tècnica i les divertidíssimes cançons el converteixen en el millor musical en stop motion que s’hagi vist i escoltat mai!
La tècnica de l’stop-motion (o animació pas a pas) consisteix a recrear el moviment d’objectes inanimats a partir de la filmació fotograma a fotograma. L’animació és l’art de crear la il·lusió de moviment en elements inanimats. El moviment no és inherent als personatges, sinó que s’ha de crear. Entre presa i presa es produeix una petitíssima variació de la posició d’un objecte mentre la resta d’elements es mantenen estàtics i, d’aquesta manera, en projectar el conjunt de preses de forma continuada no es trenca la continuïtat i es produeix la il·lusió del moviment. Calen, però, milers de petits canvis de posició d’aquestes figures inanimades i la filmació de 24 fotogrames per cada segon d’animació que es vulgui aconseguir.
Darrer comentari
Missatge de de