Coneix el projecte

PROJECTE FILM IN HOSPITAL

El projecte Film In Hospital és una plataforma en línia adreçada a oferir pel·lícules i altres continguts audiovisuals a  infants que es troben en centres hospitalaris.

Film In Hospital és un projecte internacional, cofinançat pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea, fruït de la cooperació entre 6 entitats:

BUFF (Suècia)
JEF (Bèlgica)
Il Nuovo Fantarca (Itàlia)
Kinodvor (Eslovènia)

 

Dotar als centres hospitalaris amb l’accés al visionat de continguts cinematogràfics especialment adreçats a la població infantil ingressada és un instrument addicional de suport emocional i, per tant, constitueix una oportunitat per contribuir a una millora sensible en l’atenció a la salut des d’una perspectiva integral.

Film In Hospital es centra en la qualitat dels seus continguts. Professionals de diferents països, experts en continguts infantils, seleccionen i trien les millors pel·lícules. Cooperem amb els hospitals i les administracions per arribar al màxim nombre d’infants possible. Oferim pel·lícules exclusives, aquelles que han tingut bona acolllida en els festivals de diferents països europeus. Entenem el cinema com un gaudi, com un entreteniment però també com una eina al servei de la creativitat dels infants i com un instrument útil pel seu benestar.

L’any 2011, en el marc del European Youth Film Festival (Anvers, Bèlgica), amb la col·laboració de Bednet, una organització adreçada a facilitar l’streaming online a les escoles dels centres hospitalaris, es va explorar per primera vegada la possibilitat d’oferir contingut als infants dels centres. Arran d’aquesta primera experiència la idea de crear una plataforma a nivell europeu va anar consolidant-se, primer amb la incorporació Kids meet Art (Croatia) i BUFF (Sweden)els anys 2018-20 per arribar a l’edició 2021 amb la incorporació de Il Nuovo Fantarca (Itàlia), Kinodvor (Eslovènia) i Drac Màgic – Pack Màgic (Espanya).

PACK MÀGIC

Pack Màgic és una distribuïdora de cinema enfocada en la difusió de pel·lícules i altres recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió de valors socials i culturals. Pack Màgic és una iniciativa de Drac Màgic, cooperativa que des de 1971 es dedica a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

Pack Màgic reprèn una labor que Drac Màgic ja havia dut a terme amb Distribucions Imatge, distribuïdora amb la que entre el 1977 i el 2005 va elaborar un catàleg de 43 films infantils, representatius del millor cinema europeu i internacional. Impulsada amb la col·laboració de l’Associació Cultural Cavall Fort i Rialles, va ser la iniciativa pionera en el doblatge i distribució de pel·lícules en català.

PACK MÀGIC – Cinema infantil, tranquil i en català

Infantil

La distribuïdora té una línia de pel·lícules infantils, adreçades a un públic d’entre 2 i 12 anys. En la selecció es tenen en compte les característiques, capacitats i sensibilitats dels nens i nenes d’aquestes edats i s’elaboren materials de promoció concebuts per incentivar la curiositat sobre cada títol i fomentar el gust pel cinema i per anar al cinema des de la infància.

Tranquil

Els films, provinents principalment de cinematografies d’arreu d’Europa, estan compromesos amb la diversitat cultural i estètica i posen en valor la contemplació i la comprensió per fugir de la violència estètica i narrativa que domina la majoria de pantalles comercials, sense renunciar al gaudi, el plaer i la diversió.

En català

Les pel·lícules es distribueixen en versió doblada en català i amb subtítols per tal de fomentar la lectura entre els espectadors i espectadores més petits, així com per a fer-les accessibles a infants amb dificultats auditives.

Subscriu-te
al butlletí del